OLTALOM ALAPÍTVÁNY
AKTUÁLIS

Luther reformációja címmel a Duna TV 12 részes sorozatot indít Reisinger János közreműködésével. Az első három rész NAVA-pontokon (könyvtárak) megtekinthető, a következő rész 2017. június 11-én 06.40-kor lesz a Duna TV adásában.

2017. Május 28. vasárnap, Zala falu, Zichy emlékmúzeum.
2 órás tárlatvezetés Reisinger Jánossal. Reggel 10-től délután 4-ig folyamatosan lehet érkezni. Nagyobb csoport esetén előzetes jelzést kérünk. A tárlatvezetés ingyenes, a múzeum is csekély belépődíjat kér, könyvek, cd-k árusítása a helyszínen.

Emléktúra
2017. Június 25. vasárnap Arany János emléktúra Nagyszalontára és Gesztre. Az utazás megszervezése a jelentkezőkre tartozik. Lehet jönni személygépkocsival, autóbusszal, bérelt busszal. Találkozunk Nagyszalontán 10 órakor a református templom előtt, a főtér mellett.
Túravezető: Reisinger János. Megnézzük az Arany-emlékházat, a Csonkatornyot, egyéb nevezetességeket. Mindenki szendvicset hozzon magával, hogy gyorsabban tudjunk haladni. Nagyszalontáról Gesztre megyünk át, ahol Arany János házitanítóskodott. Onnan délután 5-6 között visszaindulás. A tárlatvezetés ingyenes, könyvekről, cd-kről az Alapítvány gondoskodik, alapáron lehet beszerezni őket. Kérjük az előzetes regisztrációt emailen, mert csak akkor indul a túra, ha legalább 40-50 résztvevő jelentkezik.
Az emléktúra megismétlése:
2017. július 16-án vasárnap és augusztus 27-én vasárnap.

Táborok

MAGYAR-SZLOVÁK BIBLIAI TÚRATÁBOR
Időpont: 2017. július 2-9. (7 éjszaka)
Helyszín:
Halász Fogadó, Salgótarján
A tavalyi évben először megrendezett magyar-szlovák bibliai tábor folytatásának nagyon szép helyszínt találtunk Salgótarján északi külvárosában, ahol vasárnap estétől következő vasárnap délelőttig tartana ez a turnusunk. Részletes programot csak azután küldünk, hogy a tábori létszám betelik.
Összesen 60 fő kényelmes elhelyezésére van lehetőség 2 és 3 ágyas szobákban, melyekben a fürdőszoba és az illemhelység is benne van. Éttermi részében oldjuk meg a napi háromszori étkezést, a mellette levő teremben az előadásokat. Parkolás a védett udvaron. Földszintes táborépület, igényesen felújított formában. Mellette strand és csónakázótó, valamint sétahelyek. Csodálatos kilátás a környező
hegyekre, ahová túravezetővel együtt fogunk kimenni.
A napi teljes költség 4.500 Ft/fő.
Sürgősen várjuk a jelentkezéseket, mert ha nem érjük el a kívánt létszámot, nincs értelme kibérelni az épületet. Szlovákiai részről kb. 15-20 résztvevőre számítunk, részünkről legalább 30-40 ember jelentkezése lenne szükséges.
Jelentkezési határidő 2017. május 21.
Mindenkit szeretettel üdvözöl a táborvezető: Reisinger János

Erdélyben, Hármaspatakon LUTHER-TÁBOR három alkalommal:
2017. június 25 – július 02; 2017. július 16-23.; 2017. augusztus 22-30.
Az Élesd és Zilah közötti erdélyi Rézhegység egyik kivételesen szép helyén, a 700 méter magasságban fekvő Hármaspatakon rendezzük ezt a tábort. Elszállásolás kőházban és faházakban, napidíj háromszori vegetáriánus étkezéssel 3.000 Ft/fő.

Nagynyárádon BIBLIA ÉS KORÁN tábor az iszlám vallás megismerésére 2017. július 23–30. Az előadók között szerepel volt jeruzsálemi és ankarai nagykövet, egyetemi oktató, Reisinger János irodalomtörténész. A részvételi díj napi teljes vegetáriánus ellátással 5.000 Ft/fő.

Kirándulások
A nagyszalontai emléktúra napján, három vasárnap: 2017. június 25., július 16. és augusztus 27-én.
Előzetes regisztrációt kérünk! Programot ld. fentebb.
Egyéb kirándulás jelenleg nincs szervezés alatt.

Koncertek
A Budapest, Benczúr utcai helységünkben minden hónap első szombatján 18 órakor ingyenes koncertek a www.kreativzeneimuhely.hu közreműködésével.

Előadások
1983 óta a fővárosban és az ország mintegy 200 településén tartottunk és tartunk bibliai tárgyú ismeretterjesztő előadásokat könyvtárakban, művelődési házakban, oktatási intézményekben, családsegítő központokban, idősek otthonában és más egyéb rendelkezésünkre bocsátott helyeken. (Külföldi előadásaink: Svájc, Németország, Svédország, Románia, Jugoszlávia.)

Túrák
2017. márciustól májusig erdei- és vízitúrák, reformációs emléktúrák és vakmissziós túrák.
Részletek itt
2017. Túrák

Táboroztatásaink
Az alapítvány 1991 óta vesz részt nyári és téli bibliatáborok szervezésében és támogatásában. Az eddigi táborhelyszínek a következők voltak:
- Velem (Vas megye) 1991
- Apátistvánfalva (Vas megye) 1992, 1993
- Ráróspuszta (Nógrád megye) 1994
- Nagykovácsi (Pest megye) 1994
- Balinka (Veszprém megye) 2007
- Bózsva (Borsod-Abaúj Zemplén megye) 1991 – 2008
- Törökkoppány (Somogy megye) 1996 – 2008
- Kõszeg (Vas megye) 2000-től megszakításokkal
- Crna Bara (Feketetó) 2008, (Szerbia, Szegedtől 60 km-re)
- Erdély 2013-tól
- Nagynyárád 2014-től, az Alapítvány táborhelye
2017-es táborok

Tárlatvezetés
Az Alapítvány időről időre tárlatvezetéseket hirdet bibliai témájú művek megtekintésére és mélyebb elemzésére.

Állandó, ismétlődő programjaink:

Zichy Mihály Emlékmúzeum Zala, Somogy megye