OLTALOM ALAPÍTVÁNY

A honlap bővítés, átalakítás alatt van

Kis türelmet kérünk, míg az anyag feltöltődik!
„Ki nekünk Arany János?”

A 66 évet élt Arany Jánosról hatvanhat történetet elevenítünk fel – életéből és műveiből. Tehetsége és jelleme egyaránt kidomborodik mindegyikőjükből.
Végigolvasva e kötetet nemcsak „a ballada Shakespeare-jét” látjuk, hanem azt a küzdő művészembert is, aki (Babits szavai szerint) „egész életét egy Hamlet életévé tette”.
Idén Arany János születésének 200. évfordulójáról emlékeznek meg. Az ünnepséget Nagyszalontán és Budapesten nyitották meg március 2-án, de teljes egy évig, 2018. március 2-áig Arany-évet tartanak a Magyar Tudományos Akadémia meghirdetésére.
A televíziós csatornák közül az M5 már másodikától elkezdte az Arany-műsorok sugárzását.

Az évforduló legelején jelentkezünk saját könyvünkkel. A
„Ki nekünk Arany János?” 288 oldalas könyv, kemény borítóval, cérnafűzve, több mint 40 színes illusztrációval. Mivel Arany 66 évet élt, 66 történet által mutatja be tehetségének és jellemének fejlődését. Előkerülnek a teremtés, a bűn, a megváltás, a megigazulás problémái.
A kötet úgy van felépítve, hogy a 66 fejezet bármelyikébe külön is bele lehet lapozni, az egyes fejezetek 2-4-6 oldal terjedelműek, a téma jelentőségének függvényében.
Tartalmazza Arany legjelentősebb 15 versét teljes terjedelmében, valamint a róla készült egykorú festményeket és fényképfelvételeket is teljes számban.
Ahogy előre lapozunk, a felső vonalon az adott évszám jelzi, hogy életének melyik részéről beszélünk.
Épületes történeteket tartalmaz Arany életéből és műveiből. A kötet belső borítóján színes térkép mutatja meg, hogy mely helyeken járt Nagyszalontától Karlsbadig (Karlovy Vary) Arany János. A kötetben rövidre fogott műelemzéseket is elhelyeztem, sok érdekesség és különlegesség is található benne. Fő vonalában azonban Arany megrendült hitéről beszélek, melynek visszaszerzéséért komoly küzdelmet folytatott. Szó van a könyvben 2-2 Istennel szerzett tapasztalatáról, valamint a hit általi megjobbulásnak műveiből következő vonulatáról.
Reisinger János

Ára 3.000 Ft
Bibliai jelképlexikon

Egyedülálló alkotásként jelent meg a Bibliai jelképek lexikona című kötet.
Ára: 5 000 Ft
Erős vár a mi Istenünk! Luther Márton füveskönyve

A reformáció 500. évfordulójára megjelentetett füveskönyv Luther Márton gondolatait tartalmazza. Válogatta Reisinger János.
Ára: 2 000 Ft
Drótposta